Opstartadvies GmbH

Wilt u een GmbH oprichten?
Laat 'je helpen. Snel, gemakkelijk en effectief.

We hebben uw GmbH gevonden en zorgen voor het papierwerk

Samen met u zullen wij uw "naamloze vennootschap", kortweg GmbH, oprichten. Wij zorgen voor al het papierwerk en behandelen de meeste administratieve procedures. Het enige dat u hoeft te doen, is persoonlijk de notarisafspraak bijwonen. Bij jou in de buurt natuurlijk.

Dankzij tientallen jaren ervaring kunnen wij al uw vragen over het oprichten en exploiteren van een GmbH vakkundig beantwoorden en uw GmbH snel, veilig, gemakkelijk en tegen een vast bedrag opzetten.

De statuten, de statuten, een managementcontract of een managementarbeidsovereenkomst voor uw GmbH komen rechtstreeks en precies op uw behoeften af ​​van een gespecialiseerde advocaat of notaris. Na de oprichting - dus na de notariële afspraak met de notaris, ondersteunen wij u met het papierwerk en de registraties bij de autoriteiten. Het mooiste is: u kunt helemaal ontspannen thuis blijven en wij doen de rest.

Wetenswaardigheden: met onze hulp is de oprichting van een GmbH ook mogelijk als u zich in het buitenland bevindt, d.w.z. een burger van de EU of uit een derde land (buiten de EU), of als u daar woont.

Ons primaire doel is dat u zo min mogelijk hoeft te doen met de oprichting, het papierwerk, de in te vullen formulieren en de in te dienen aangiften, evenals de nodige administratieve procedures en dat u alles comfortabel kunt doen vanuit huis of vanaf een andere locatie in de wereld ZONDER U regelt iets of moet speciaal bij ons komen.

De funderingspakketten zijn verkrijgbaar in verschillende modules. Hieronder leest u meer op deze pagina.

Veelgestelde vragen

Hier vind je een kleine selectie van veel gestelde vragen:

De GmbH is een van de corporaties en is een vennootschapsvorm die bijzonder geschikt is voor oprichters die de aansprakelijkheid beperken tot bedrijfsactiva en dus hun privévermogen willen beschermen.

De GmbH is een van de oudste ondernemingsvormen en heeft een zeer hoge sociale reputatie. Het is in principe geschikt voor iedereen die zijn privévermogen wil beschermen. Omdat de GmbH tot de bedrijven behoort, kan het worden opgericht door een of meer partners. Het biedt ook het voordeel dat rechten en plichten, maar ook aanspraken tussen de bestuurders en ook tussen de aandeelhouders, duidelijk geregeld zijn of kunnen worden.

Het oprichten van een GmbH is ook aan te raden als er een hoog economisch risico is - bijvoorbeeld bij handelsbedrijven, maar ook bij ambachtelijke bedrijven heeft de GmbH zich bewezen als een zeer geschikte bedrijfsvorm.

Een GmbH wordt opgericht door ten minste één partner. Er is (minimaal) 25.000 euro aan aandelenkapitaal mogelijk, waarvan de helft beschikbaar moet zijn bij de oprichting van het bedrijf. De hoeveelheid kapitaal moet echter altijd gebaseerd zijn op specifieke behoeften, omdat onvoldoende kapitalisatie altijd een hoog risico op faillissement met zich meebrengt.

In het geval van een GmbH moet het aandelenkapitaal volledig worden bijeengebracht, hetzij in contanten, hetzij door inbreng in natura, voordat het in het handelsregister wordt ingeschreven.

De GmbH is opgericht door minimaal één partner. Dezelfde bepalingen zijn van toepassing op een "eenmans GmbH" als op een "normale" GmbH. De statuten moeten notarieel zijn. De GmbH-wet biedt twee voorbeeldprotocollen als bijlage voor ongecompliceerde standaardstart-ups.

Een fundamenteel onderdeel van elke oprichting: de statuten, de benoeming van de gedelegeerd bestuurder en de lijst van aandeelhouders.

Het minimum aandelenkapitaal dat u moet inbrengen bij de oprichting van het bedrijf is 25.000 euro, maar hiervan hoeft slechts de helft direct te worden gestort. Een fundering in natura, d.w.z. het binnenhalen van een machine, een motorvoertuig, etc. is ook mogelijk.

Wilt u een naamloze vennootschap (GmbH) oprichten om de aansprakelijkheid van uw privévermogen te beperken en een zo goed mogelijke reputatie bij uw zakenpartners op te bouwen?

Kortom: ja, maar ...

Allereerst hangt het er vooral van af of de oprichter (de partner (s) en / of de toekomstige directeur (en)) in een ander EU-land of een derde land woont. Het is veel gemakkelijker voor EU-burgers om een ​​bedrijf op te zetten in Duitsland, maar u moet zich wel houden aan enkele aanvullende regels en voorschriften.

Oprichters van buiten Europa hebben meestal wat meer moeite met het opzetten van een bedrijf in Duitsland, omdat er extra bureaucratische hindernissen zijn die moeten worden overwonnen. Maar we houden ons aan onze vorige stelling: Ja, het werkt en met onze opstartpakketten (verderop op de pagina) helpen we je om je bedrijf op te richten - of je nu in Duitsland bent, in een ander Europees land of vanuit een derde land. We doen het - eenvoudig!

De informatie hierover hebben wij voor u samengevat in een apart artikel.

Hoe zet ik een bedrijf op vanuit het buitenland?

Hoe zet ik een bedrijf op vanuit het buitenland? - Derde landen

Heeft u uw vraag niet gevonden? In de categorie "Om meer te weten“Bovenaan het menu vind je veel andere artikelen over bedrijfsvorming en nog veel meer. Neem een ​​kijkje of stuur ons uw verzoek via het contactformulier. We verheugen ons op je!

Onze Services

en hoe we u perfect ondersteunen met de stichting:

Om de oprichting voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben wij samen met onze advocaten en belastingadviseurs verschillende stichtingspakketten voor u samengesteld, waaruit u de variant kunt kiezen die het beste bij u past - zonder de kleine lettertjes, volledig transparant en gegarandeerd vaste prijs:

Start GmbH-basis

Met het pakket "Start-GmbH Basis" krijgt u uw persoonlijke startup-adviseur, die u tijdens de hele startfase uitgebreid ondersteunt en al uw vragen beantwoordt - inclusief alle diensten met betrekking tot de oprichting van een GmbH als volgt:

Start GmbH Eco

Naast het pakket “Start-GmbH Basis” krijgt u een volledige service en hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Wij zorgen voor alle administratieve procedures en papierwerk, zodat u niet bij ons komt, maar alles op afstand kunt doen.

GmbHExpress starten

Het pakket "Start-GmbH Express" omvat de bovengenoemde diensten - plus:

Topdiensten:

 • persoonlijke grondlegger
 • Allround ondersteuning is essentieel voor een succesvolle start
 • Oprichting volgens het voorbeeldprotocol
 • Controleer de naam bij IHK / HWK
 • Notarisafspraak in de door u gewenste stad inclusief coördinatie van documenten
 • Voorbereiding van een account
 • Controle van het handelsregister
 • Voorbereiding van bedrijfsregistratie

Alles van het basispakket plus:

 • individuele creatie van alle stichtingsdocumenten
 • Advies over de belastingvragenlijst / aanvraag voor uw belastingnummer
 • Hulp bij het opstellen van de openingsbalans
 • Onderzoek van de activiteiten van het bedrijf en voorbereiding van de bedrijfsregistratie
 • Inschrijving voor het handelsregister
 • tijdige bedrijfsregistratie
 • Notariskostengarantie (de laagste notariskosten zijn van toepassing)

Alles van het volledige pakket plus:

 • Gegarandeerd notarisafspraak (weekdagen) binnen 48 uur in een stad naar keuze
 • Express formatie (meestal binnen vijf werkdagen)
 • Express entry (meestal binnen tien tot veertien werkdagen)
1490, - Euro

Houd er rekening mee dat de kosten voor de notaris, alsmede voor de inschrijving in het handelsregister en desgewenst voor de bedrijfsregistratie vanwege wettelijke vereisten niet in onze prijzen zijn inbegrepen. Deze worden apart aan u in rekening gebracht door de notaris, de rechtbank of het stadsbestuur. Als verwerking in het Engels gewenst of noodzakelijk is, rekenen we een vast tarief van 490 euro aan vertaalkosten. Alle prijzen netto plus wettelijk Belasting over de toegevoegde waarde.

Print Friendly, PDF & Email