Oprichtingsadvies RUG

Richt een RUG (beperkte aansprakelijkheid) op.
Het type bedrijf met veel voordelen.

Wij zetten uw RUG op en zorgen voor het papierwerk

Samen met u gaan we op zoek naar uw ondernemende onderneming (beperkte aansprakelijkheid), afgekort UG (beperkte aansprakelijkheid). Wij zorgen voor al het papierwerk en behandelen de meeste administratieve procedures. Het enige dat u hoeft te doen, is persoonlijk de notarisafspraak bijwonen. Bij jou in de buurt natuurlijk.

Wetenswaardigheden: Met onze hulp is het ook mogelijk om een ​​bedrijf op te richten als u zich in het buitenland bevindt, d.w.z. een burger van de EU of uit een derde land (buiten de EU), of als u daar woont.

Ons primaire doel is dat u zo min mogelijk hoeft te doen met de oprichting, het papierwerk, de in te vullen formulieren en de in te dienen aangiften, evenals de nodige administratieve procedures en dat u alles comfortabel kunt doen vanuit huis of vanaf een andere locatie in de wereld ZONDER U regelt iets of moet speciaal bij ons komen.

De funderingspakketten zijn verkrijgbaar in verschillende modules. Hieronder leest u meer op deze pagina.

Veelgestelde vragen

Een ondernemende onderneming (beperkte aansprakelijkheid), of kortweg UG (beperkte aansprakelijkheid), is een type onderneming dat met name geschikt is voor ondernemers met weinig kapitaal. In de volksmond wordt het ondernemende bedrijf ook wel "Mini-GmbH" of "1-Euro-GmbH" genoemd, wat een zeer populaire rechtsvorm is, vooral voor degenen die beginnen als ondernemer. De voordelen van het kiezen van de rechtsvorm “UG” zijn al duidelijk: lage kapitaalinvestering en beperking van de aansprakelijkheid jegens schuldeisers tot het aandelenkapitaal.

De ondernemende onderneming biedt de wettelijke mogelijkheid om de aansprakelijkheid jegens schuldeisers te beperken tot het vermogen van de onderneming. De RUG zelf zal worden toegewezen aan de familie van bedrijven. De oprichting van een RUG is dus veel complexer dan bij andere rechtsvormen. Zodra het aandelenkapitaal is gestort, is een notaris verplicht de oprichting te certificeren en de vennootschap in het desbetreffende handelsregister te registreren. De RUG is zelf een aparte rechtspersoon en drager van rechten en plichten, die echter pas ontstaan ​​bij inschrijving in het handelsregister.

Om het bedrijf te laten handelen, moet (minimaal) één directeur worden aangesteld om het bedrijf bij de oprichting te vertegenwoordigen. De directeur (en) wordt (worden) ingeschreven in het handelsregister. De RUG runt een bedrijf, dat wil zeggen de eigen naam, en kan ook door een particulier worden opgericht. De handel is geregistreerd bij het betreffende bedrijf, de RUG. Het wettelijk minimum aandelenkapitaal van de RUG is € 1, - maar het is aan te raden om minimaal € 500, of nog beter € 1.000, te nemen om het bedrijf niet direct kapot te maken door de opstartkosten.

Ondernemend bedrijf (beperkte aansprakelijkheid) - De voordelen in één oogopslag samengevat:

 • laag aandelenkapitaal - eenvoudig op te zetten
 • voor oprichters van kleine bedrijven die aansprakelijkheid willen beperken
 • eenvoudige vormingsformaliteiten door middel van een voorbeeldprotocol
 • Aansprakelijkheid van de aandeelhouders voor aansprakelijkheidsclaims tegen de vennootschap is beperkt tot hun kapitaalinbreng (in totaal minimaal één euro)
 • het bedrijf is aansprakelijk met al zijn activa
 • In het geval van leningen zijn partners meestal aansprakelijk met aanvullende onderhandse zekerheden

Een RUG (beperkte aansprakelijkheid) is met name geschikt voor oprichters die een klein commercieel bedrijf willen opzetten, met name dienstverleners, en die hun aansprakelijkheid willen beperken.

Het voordeel is dat het mogelijk is om een ​​bedrijf op te richten met (theoretisch) weinig eigen vermogen vanaf 1 euro. We raden echter aan om een ​​aandelenkapitaal te kiezen van minimaal 500, - of liever 1.000, - euro om het bedrijf niet direct te veel schulden te maken door de kosten die voortvloeien uit de oprichting.

Een RUG (beperkte aansprakelijkheid) wordt opgericht door minimaal één partner. Alles vanaf minimaal één euro is (theoretisch) toegestaan ​​als aandelenkapitaal, waarbij de hoeveelheid kapitaal altijd gebaseerd moet zijn op specifieke behoeften. Ontoereikende kapitalisatie brengt ook een hoog risico op faillissementen met zich mee.

Het minimum aandelenkapitaal bij het ondernemende bedrijf moet in contanten en volledig worden opgehaald alvorens zich in te schrijven in het handelsregister. Bijdragen in natura zijn uitgesloten.

De voorbereiding op de oprichting is een van de belangrijkste momenten voor uw toekomstige bedrijf. Er zijn veel valkuilen en dingen die later veel geld kosten als je ze negeert.

Wij helpen u graag en staan ​​gedurende de gehele opstartfase altijd aan uw zijde. Samen met onze advocaten en belastingadviseurs bespreken we uw wensen en doelen en zoeken zo voor u de meest geschikte opstelling om de onderneming correct en legaal op te zetten.

En zo werkt het: in de eerste stap stuurt u ons alle informatie online. Dan stellen we alle benodigde oprichtingsdocumenten individueel voor u samen en bespreken we met u of u wijzigingsverzoeken heeft. Afhankelijk van het pakket dat u heeft geboekt (zie hieronder), hoeft u zich nergens zorgen over te maken - geen formulieren of bureaucratie om zelf in te vullen, wij regelen alles vanuit één bron.

Nadat u alles heeft doorgenomen, regelen wij een notarisafspraak bij u in de buurt voor de notarisering. En het allerbeste: tijdens het hele formatieproces staan ​​wij en onze advocaten altijd klaar om al uw vragen over de formatie en alle juridische kwesties te beantwoorden. De inschrijving in het handelsregister, de bedrijfsregistratie en de aanvraag van een fiscaal nummer kunnen op verzoek ook door ons worden voorbereid.

Kortom: ja, maar ...

Allereerst hangt het er vooral van af of de oprichter (de partner (s) en / of de toekomstige directeur (en)) in een ander EU-land of een derde land woont. Het is veel gemakkelijker voor EU-burgers om een ​​bedrijf op te zetten in Duitsland, maar u moet zich wel houden aan enkele aanvullende regels en voorschriften.

Oprichters van buiten Europa hebben meestal wat meer moeite met het opzetten van een bedrijf in Duitsland, omdat er extra bureaucratische hindernissen zijn die moeten worden overwonnen. Maar we houden ons aan onze vorige stelling: Ja, het werkt en met onze opstartpakketten (verderop op de pagina) helpen we je om je bedrijf op te richten - of je nu in Duitsland bent, in een ander Europees land of vanuit een derde land. We doen het - eenvoudig!

De informatie hierover hebben wij voor u samengevat in een apart artikel.

Hoe zet ik een bedrijf op vanuit het buitenland?

Hoe zet ik een bedrijf op vanuit het buitenland? - Derde landen

Heeft u uw vraag niet gevonden? In de categorie "Om meer te weten“Bovenaan het menu vind je veel andere artikelen over bedrijfsvorming en nog veel meer. Neem een ​​kijkje of stuur ons uw verzoek via het contactformulier. We verheugen ons op je!

Onze Services

en hoe we u perfect ondersteunen met de stichting:

Om de oprichting voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben wij samen met onze advocaten en belastingadviseurs verschillende stichtingspakketten voor u samengesteld, waaruit u de variant kunt kiezen die het beste bij u past - zonder de kleine lettertjes, volledig transparant en gegarandeerd vaste prijs:

Start-RUG-Basis

Met het pakket "Start-RUG Basis" krijgt u uw persoonlijke startup-adviseur, die u tijdens de hele opstartfase uitgebreid ondersteunt en uw eventuele vragen beantwoordt - inclusief alle diensten voor het oprichten van een RUG als volgt :

Start RUG Eco

Naast het pakket “Start-RUG Basis” krijgt u een volledige service en hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Wij zorgen voor alle administratieve procedures en papierwerk, zodat u niet bij ons komt, maar alles op afstand kunt doen.

Start UG Express

Het "Start-UG Express" -pakket omvat de bovengenoemde diensten - plus:

Topdiensten:

 • persoonlijke grondlegger
 • Allround ondersteuning is essentieel voor een succesvolle start
 • Oprichting volgens het UG-voorbeeldprotocol
 • Controleer de naam bij IHK / HWK
 • Notarisafspraak in de door u gewenste stad inclusief coördinatie van documenten
 • Voorbereiding van een account
 • Controle van het handelsregister
 • Voorbereiding van bedrijfsregistratie

Alles van het basispakket plus:

 • individuele creatie van alle stichtingsdocumenten
 • Advies over de belastingvragenlijst / aanvraag voor uw belastingnummer
 • Hulp bij het opstellen van de openingsbalans
 • Onderzoek van de activiteiten van het bedrijf en voorbereiding van de bedrijfsregistratie
 • Inschrijving voor het handelsregister
 • tijdige bedrijfsregistratie
 • Notariskostengarantie (de laagste notariskosten zijn van toepassing)

Alles van het volledige pakket plus:

 • Gegarandeerd notarisafspraak (weekdagen) binnen 48 uur in een stad naar keuze
 • Express formatie (meestal binnen vijf werkdagen)
 • Express entry (meestal binnen tien tot veertien werkdagen)
740, - Euro
980, - Euro
1180, - Euro

Houd er rekening mee dat de kosten voor de notaris, alsmede voor de inschrijving in het handelsregister en desgewenst voor de bedrijfsregistratie vanwege wettelijke vereisten niet in onze prijzen zijn inbegrepen. Deze worden apart aan u in rekening gebracht door de notaris, de rechtbank of het stadsbestuur. Als verwerking in het Engels gewenst of noodzakelijk is, rekenen we een vast tarief van 490 euro aan vertaalkosten. Alle prijzen netto plus wettelijk Belasting over de toegevoegde waarde.