Accepteert de belastingdienst een virtueel kantoor?

Veel ondernemers die in het thuiskantoor werken, kiezen er nu voor om hun bedrijfsadres uit te besteden. Er is echter iets waarmee u rekening moet houden bij het registreren van een virtueel bedrijfsadres. 

In principe is het belastingkantoor, gevestigd in de stad, verantwoordelijk voor het hoofdkantoor van het bedrijf. Dus als iemand een kantoor huurt in Düsseldorf, is het belastingkantoor in Düsseldorf verantwoordelijk voor het daar gevestigde bedrijf. 

Dit is anders met een virtueel bedrijfsadres. In dat geval is het belastingkantoor verantwoordelijk voor het bedrijf dat is gevestigd in de woonplaats van de directeur. 

Hiervoor is het alleen van belang om het virtuele vestigingsadres als vestigingsadres en het woonadres als plaats van leiding in de vragenlijst over belastingregistratie in te vullen. Anders is de belastingdienst bevoegd om ter plaatse een afspraak te maken. Op deze manier controleert de belastingdienst vervolgens met behulp van verschillende factoren de geloofwaardigheid van het vestigingsadres. 

Het wordt sterk aangeraden om geen valse informatie te geven. Omdat een onaangekondigde controle kan worden uitgevoerd, zelfs nadat het btw-nummer is verstrekt, kan dit leiden tot intrekking van het btw-nummer als het niet geloofwaardig is. Voor sommige ondernemers heeft dit existentiële gevolgen.                                                          

Samenvattend kan worden gesteld dat het belastingkantoor een virtueel kantoor accepteert zolang de vragenlijst voor belastingregistratie correct is ingevuld.

Meer weten? Bekijk dan onze artikelen in de rubriek "Bruikbare informatie" over!

Print Friendly, PDF & Email